fbpx

A mostani vírusos – helyzetben igen csak nagy jelentőséget tulajdonítunk – szerencsére – a tisztálkodásnak. A minőségi termékek iránt és különösen a kézzel készített, természetes alapanyagokból előállított tisztálkodó-szerekre hatalmas az érdeklődés. Mondhatjuk, hogy világszinten is, nem csak hazánkban.

Most mégis Magyarországról beszélek, hiszen itt élünk és a fókusz saját országunkon legyen ebben a témában is, én ezt vallom

Ami a szappan készítését illeti, nos ebben a témában is van csemegéznivaló, ha a minőséget keressük, ha valóban fontos számunkra, hogy mit viszünk haza. 

Ha visszatekintünk a múlt századra, valahogy dejavu érzésünk lehet, hiszen akkoriban – más lehetőségek híján – nagyrészt otthon készített termékeket használtunk a háztartásban. Most pedig azt látjuk, hogy szintén kezdünk a saját magunk – vagy kézművesek – által készített termékek, tisztálkodó-szerek iránt érdeklődni. Az igazsághoz az is hozzátartozik azonban, hogy ezek a házilag készült termékek – anno – még sokkal inkább tisztításra (jelesül mosásra), mintsem tisztálkodásra voltak hivatottak.

Mit viszel haza, vagy honnan rendeled?

Különféle – még akár online is elérhető – tanfolyamok tömkelege található a világhálón, melyek azt ígérik, pillanatok alatt megtanulható a szappankészítés „mestersége”. Nem véletlenül használom ezt a szót. Mesterség.

Mert valóban az. Ám nem mindenki gondolja így. Valóban remek kis szórakozás, ajándékkészítés válhat a megszerzett tudásból, kellő ismerettel, odafigyeléssel és persze a megfelelő védőfelszerelésekkel.

Ez saját magunk szórakoztatására kiváló elfoglaltság, ám attól óva intenék bárkit is, hogy ezzel a felületes tudással, a megfelelő engedélyek beszerzése nélkül elkezdjen esetleg értékesíteni is termékeiből. Azoknak pedig, akik otthon – esetleg mindössze netes utána olvasás után szappankészítővé váló – lelkes amatőröktől készülnek vásárolni, feltennék egyetlen kérdést:

Neked mindegy, mit viszel haza? 

Nem mindegy mit kínálsz használatra családodnak, gyermekeidnek, saját magadról nem is beszélve.

A szappan például lúgot tartalmaz, ami – ugye mondanom sem kell – egyáltalán nem veszélytelen. A szakértelem – a valódi szakértelem – a szappan készítés folyamatához, ahogy más szakmákban is, kiemelkedően fontos. Ne becsüld alá!

Amit vásárolsz, legyen leellenőrizhető, akár boltban, akár interneten szerzed be a terméket. Weboldalamon megtalálsz minden információt, amire szükséged lehet a biztonságos vásárláshoz. Hiszen tudod, nem mindegy, mit viszel haza!

Pin It on Pinterest