fbpx

A Bach virágterápia hatásával évekkel ezelőtt találkoztam. Ezáltal sikerült olyan szappanokat készítenem, amelyek alapanyagaik tisztaságánál, hatóanyagaik könnyedségénél, harmonikus összetételüknél, és főként elkészítésük szeretetteljes tudatosságánál fogva egyediek. Mindezt úgy, hogy Bach virágterápiás cseppeket használtam a szappanok elkészítése során.

De mi is az a Bach virág-terápia?

A Wikipédia szerint (amely tartalma e téren még jócskán igényelne némi kiegészítést) a Bach-virágterápia a rezgésterápiák egyik formája, amely segít visszaállítani a szervezet egyensúlyát. Tulajdonképpen az öngyógyítás egyik módszere. Harmóniát és lelki megnyugvást segít kialakítani, különböző lelkiállapotokra hatva. Ezzel a módszerrel dolgozik a holisztikus tudomány, félelemre, nyugtalanságra, önbizalomhiányra fokuszálva, nem pedig testi tünetek: vese, máj, szív stb. megbetegedéseire. A virágokban megtalálható virág eszenciák, révén fejti ki hatását a Bach terápia. Így 38 virágeszenciát különböztetünk meg.

A Bach virágterápia eredete

Ez a módszer az 1830-as években indult el. Egy brit orvos, dr. Edward Bach nevéhez fűződik, aki azt tapasztalta, hogy a növényekben lévő eszenciák, hatékonyan befolyásolják a különböző lelkiállapotokat. Mindezen tapasztalatát, aztán sikeresen alkalmazta orvoslásai során. Az általa kidolgozott terápia széles körben elterjed, és a mai napig is használják az alternatív gyógyászatban. 

Bach virágterápia és mint test-lélek-szellem egysége

A virágterápia a test-lélek – szellem egységét állítja helyre, figyelembe véve az emberi mivoltunk transzcendentális lényegét. Amikor ez az egyensúly megbomlik, akkor alakulnak ki a betegségek. Így az egyén kedélyállapota mindenképp meghatározó a terápia során.

Bach virágterápia és szappanjaim

Szappanjaim Bach virágeszenciákat tartalmaznak, így a Bach virágterápiás kezelés elvén működik használatuk. Kedélyállapotodnak megfelelően választhatod ki a számodra szükségeset. Mind a felnőttek, mind a gyerekek számra biztonságos módszer. Nincsenek mellékhatásai, nem lehet túladagolni.

Ha felkeltette érdeklődésedet nézz körül webshopomban, most készletkisöprés révén, 30%-os kedvezményhez juthatsz. 

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is a lenti kis ikonok segítségével. Vagy csak kattints a tetszik gombra és én tudni fogom.

Pin It on Pinterest